Když budeme stále konzumní a nesmyslně pojídat živočišnou produkci, tak nikdy nebudeme v rovnováze.

22.03.2021

Často píšu o našem těle a o tom, že pokud není vyrovnané, tak nemůžeme být vyrovnaní ani na úrovni ducha (nebo duše?) ...

Samozřejmě je to o cvičení, ale také o tom, co jíme a jak to jíme. Jak dýcháme, jak se stavíme k náročným situacím a také, zda se bereme vážně či ne.

Sám stále nejsem úplný vegetarián a ani ne vegan, ale nyní, od mých za pár dní 40. let to měním a končím s masem a co nejvíce s ostatními živočišnými produkty. Cítím to na sobě a už je to dlouhá cesta třeba deseti let přípravy.

Proč to ale píšu?

Není to jen proto, že chci, aby moje tělo bylo daleko v lepší kondici, což prokazatelně je. I některé studie ukazují, že maso je pro nás nic moc a ještě více důležitý je náš pocit, který během toho, kdy ho konzumujeme, máme. 

Ale také proto, že se nechci podílet na tom "utrpení" zvířat a také planety tím, že 83 procent rostlinné produkce padne na to, abychom z této produkce přijali 18 procent kalorií. Jsou to stále zvyšující se čísla. Když jsem studoval na ČZU, tak jsem si zapamatoval, že to bylo 80 procent:-(

Smutné je, že i kdybych toto pominul, tak z 90. procent jídla ze zvířat uděláme totální prasárnu bez toho, abychom to zvíře aspoň rituálem uznali. Hlavně to maso nějak ochutit, nějakou omáčkou, protože jinak by se to nedalo jíst.

Říkáme si, jak může být někdo, kdo chová zvířata, kdo se na tom přiživuje, tak zlý? Třeba u nás je tím představitelem Babiš.

On není zlý, on je až démonický, jelikož to, co se děje v potravinářském živočišném průmyslu, tak ubližuje planetě na všech úrovních. Není pak překvapivé, že tito lidé nemají hodnoty, není překvapivé, že nemají emoce. 

Kdo by je měl, kdyby prokazatelně žil na úkor miliard zvířat a znečišťoval tímto průmyslem přírodu, kterou by nezvládli znečistit ani stovky milionů lidí.

Jestli se nepletu, tak živočišný průmysl zatěžuje odpady planetu 50 x víc než celé lidstvo. 

Není to tedy o tom, že je lidí mnoho.

Jen potřeby lidí jsou vysoké. Neumíme se uskromnit a chceme dále víc a nevíme, že určitými kroky ubližujeme všem na všech úrovních.

Zvířatům, které zabíjíme. Ale ne jen jim. 

Velice silně našemu zdraví. Proč jsou silně obézní lidé (typičtí američané) náchylnější ke všem možným nemocem? V době covidové i koronavirus nás může ohrozit.

Naší planetě, která trpí a my vše podmiňujeme k tomu, abychom ještě lidi v tom konzumu podporovali.

Výroba živočišné produkce spotřebuje tolik emisí, co všechny dopravní prostředky světa!!!

Chcete, abych pokračoval? Ok.

Požívání živočišné stravy zajistí to, že víc než 3/4 naší planety je zaneřáděno touto produkcí a lidé, kteří jí živočišnou produkci, tak jsou to ti, kteří zatěžují náš zdravotnický systém a podporují farmaceutický průmysl!

Proč? Protože nemají žádné antioxidanty, jelikož v živočišné stravě jsou spíš látky způsobující záněty na rozdíl od rostlinné stravy, kde produkty sami o sobě mají antioxidanty, viz výroba čokolády, kterou tady dlouhodobě zmiňuji.

Být konspirační teoretik, tak řeknu, že je to záměrně proto, abychom byli ještě více ovladatelní, protože po konzumaci masa nemáme žádnou sílu, musíme si lehnout, dát to pivko (také velký zázrak), aby nám slehlo.

Stejně tak se alkalizuje čokoláda a zbavuje se všech možných antioxidantů, možná je to jenom "přidaná" hodnota intenzivní výroby čokolády a možná to je záměrně.

Jak se chová člověk, který je v pohodě, který má sílu a nezatěžuje se zprávami v médiích a nezatěžuje své tělo nadměrným množstvím jídla, které sní?

Je svobodnější? Je tvořivější? Asi ano, viďte.

Po jídle, živém, máme chuť sportovat, běhat, tancovat, cvičit a také, máme chuť svobody, cestovat, tvořit, měnit.

Hledejme mezi řádky, stejně tak jako v tabákovém průmyslu. Ale i třeba v NFL, když dlouho všichni tvrdili, že narážení do hlavy nemá žádný dopad, tak i masný (živočišný, protože mléko je ještě horší) průmysl je doslova hnus.

Pokud chceme přestat podporovat "nehezké" věci, začněme od sebe tím, že přestaneme konzumovat maso, mléko,  a pomalu i výrobky z mléka. Začneme tím, že přestaneme být alibisti.

Pak se může začít něco dít. Tím, že omezíme náš konzum a přidáme důležitost kvalitě. Produktům, které nás budou zvědomovat a podporovat, abychom byli stále vnímaví. 

A to ne jen ve chvíli, když náš žaludek přestane zpracovávat miliony hamburgerů, které sníme.